Nadamo se da policija ima dokaze, motiv napada nerazjašnjen

DPNCG se nada da je ovaj put policija zaista obezbjedila dokaze, kada je objavila da je pronašla osobu koja je pokušala da ubije koleginicu Oliveru Lakić.

Kako motiv napada na koleginicu nije objašnjen, izražavamo rezervu prema navodima policije, koji su veoma kofuzni i nejasni u ovom dijelu.
Policije je na pres konferenciji objavila da jerasvijetlila pokušaj ubistva novinarke "Vijesti" Olivere Lakić.

Pomoćnik direktora Uprave policije Enis Baković, kako je objavio Portal Vijesti, je rekao rekao da je policija došla do dokaza da je F. B. (1990) iz Podgorice organizovao kriminalnu grupu iz koje je uhapšeno do sada devet pripadnika "koji su imali za cilj vršenje teških krivičnih dijela protiv života i tijela".

Prema saznanjima "Vijesti" policija sumnjiči Filipa Bešovića da je organizovao kriminalnu grupu čiji su pripadnici Mario Milošević (1981), Goran Rakočević (1985), Dejan Vukašinović (1983), Luka Bulatović (1997), Mijailo Stojanović (1985), Filip Knežević (1989), Marinko Rajković (1991) i Sanja Božović(1981).

Baković kaže da su upravo oni osumnjičeni za pokušaj ubistva Lakić i ubistvo Miodraga Kruščića u Podgorici 21. maja 2018. godine.

Prema policiji, članovi kriminalne grupe su pratili Oliveru Lakić, a zatim je ranili ispred zgrade u kojoj stanuje.

Baković je kazao da provjeravuju informacije da je ova kriminalna grupa počinila više krivičnih djela na području Crne Gore i regiona.

Načelnik Centra bezbjednosti Podgorica Milovan Pavićević je kazao da je F.B. sa pojedinim članovima svoje grupe, 8. maja prošle godine pratio Lakić od trenutka kada je izašla iz redakcije "Vijesti", do njenog stana u Bulevaru Svetog Petra Cetinjskog.

Lakić je ranjena 8. maja 2018. godine uveče ispred zgrade u kojoj živi, na bulevaru Svetog Petra Cetinjskog u Podgorici.

Lakićevu je, na istom mjestu na kom je pretučena prije šest godina, sačekao muškarac koji joj je pucao u nogu.

Zrno od metka i čaura nijesu nađeni tokom uviđaja na licu mjesta, koji je rađen u noći kada je Lakićeva upucana i tokom narednog jutra.

Baković je ranije je saopštio da su im u istrazi pomagao američki Federalni istražni biro (FBI), kojem su poslali sve spise istrage.