Transparentnost javnog budžeta, šta se krije u njegovim stavkama

Novinari više redakcija i aktivistkinja Sindikata doktora medicine pohađali su interaktivni trening "Transparentnost javnog budžeta, šta se krije u njegovim stavkama", koji se sprovodi u okviru projekta "Naš novac".

Projekat je podržan kroz program malih grantova u okviru "Money watch-Civilnod ruštvo, čuvar budžeta", koji sprovodi Institut alternativa sa Institutom za javne finansije iz Zagreba i NVO Novi horizont iz Ulcinja i podršku Evropske unije i kofinansiranje Ministarstva javne uprave.

Urednica BIRN-a Dušica Tomović i profesor Univerziteta Mediteran i član Senata DRI Branislav Radulović su govorili o načini na koji se čita budžet, njegov završni račun, šta sadrži i zašto je bitna revizija DRI.

Pored teroretskog dijela, novinari su imali i praktični dio, koji će nam pomovći prilikom izrada istraživačkih tekstova i svakodnevnog izvještavanja.

Na osnovu ovih znanja, biće objavljeni i istraživački tekstovi u okviru istog projekta -"Naš novac".

Ovaj trening se sprovodi u okviru projekta „Naš novac“ koji je podržan kroz Program malih grantova u okviru projekta "Money Watch - Civilno društvo, čuvar budžeta", koji sprovodi Institut alternativa, u partnerstvu sa Institutom za javne financije iz Zagreba i NVO Novi horizont iz Ulcinja, a uz finansijsku podršku Evropske unije kroz Instrument za civilno društvo i kofinansiranje Ministarstva javne uprave Crne Gore.” Sadržaj teninga predstavlja isključivu odgovornost autora i ni na koji način ne odražava stavove donatora.