Uskoro nova komisija za praćenje napada na novinare, DPNCG predložilo Sadikovića

Foto: Ilustracija
 

Komisija za praćenje postupanja nadležnih organa u istragama slučajeva prijetnji i nasilja nad novinarima, ubistava novinara i napada na imovinu medija dostaviće danas Vladi predloge novih članova Komisije.

Među njima su, kako je saopšteno iz Ministarstva unutrašnjih poslova, predstavnici Vrhovnog i višeg državnog tužilaštva, Agencije za nacionalnu bezbjednost, Uprave policije, medija, medijskih udruženja i NVO sektora.

Iz MUP-a navode da se na današnjoj, posljednjoj sjednici Komisije u postojećem sazivu, raspravljalo i o novim podacima do kojih se došlo u istragama o prijetnjama, napadima i ubistvima novinara.

Kao priroiteti u radu Komisije u narednom periodu označeni su predmeti koji najprije zastarijevaju, a to su napadi na redakciju ND Vijesti i novinara Tufika Softića.

 Državni sekretar u Ministarstvu unutrašnjih poslova i član Komisije, Zoran Miljanić, poručio je da će ingerencije Komisije u novom sazivu biti veće, u smislu njenog učešća u kontroli procesa. Miljanić je, dodaju iz MUP-a, zaključio i da se nije i neće zaboraviti nijedan slučaj prijetnji, napada ili ubistva novinara, te da će se prema svim odnositi jednako odgovorno.

Konstitutivna sjednica Komisije za praćenje postupanja nadležnih organa u istragama slučajeva prijetnji i nasilja nad novinarima, ubistava novinara i napada na imovinu medija održaće se nakon što Vlada imenuje predsjednika i članove Komisije.

Za članstvo u Komisiji Društvo profesionalnih novinara Crne Gore (DPNCG) predložilo je člana Upravnog odbora Seada Sadikovića.