ORGANI


Generalna sekretarka


Mila Radulović

Novinarka dnevnog lista "Vijesti". Diplomirala na Fakultetu političkih nauka u Beogradu,odsek žurnalistika. Rođena 1966.godine. Novinarstvom se bavi od 1991.godine. Bila je novinar beogradskih listova Borba, Naša Borba i Dnevni telegraf. Bila je angažovana  kao dopisnik Agencije Beta iz Podgorice, a bila je saradnik beogradskih nedeljnika  Duga i NIN, banjalučkih Nezavisnih novina,  radio stanice u Prištini. Radila je kao koordinator za istraživačko novinarstvo u Mreži za afirmaciju nevladinog sektora (MANS). Jedan od osnivača Sindikata medija, bivša članica Komisije za istrage napada na novinare.


Upravni odbor:


Vesna Rajković

Novinarka portala Analitika. Živi i radi u Podgorici. Autorka emisije „U Raljama“ TV Atlas. Bila je urednica Informativnog programa TV Atlas, dopisnica njemačkog radija „Deutsche Welle“ i beogradske Agencije Beta, novinarka Radio Cetinja.


Mustafa Canka

Slobodni novinar i publicista. Rođen 1969. godine. Živi i radi u Ulcinju, gdje je završio osnovnu i srednju školu. Diplomirao na Fakultetu za turizam i vanjsku trgovinu u Dubrovniku 1993. godine. Glavni urednik dvojezičnog (na crnogorskom i na albanskom) portala „Ul-info“. Član redakcije nezavisnog podgoričkog nedjeljnika „Monitor“, dopisnik njemačkog radija „Deutsche Welle“, italijanskog portala „Osservatorio Balcani e Causaco“ i francuskog „Courrier des Balkans“. Član Upravnog odbora Instituta za medije Crne Gore. Autor knjiga „GRAD - komentari“ i „Ulcinj u Osmanskoj imperiji“. 


Tufik Softić

Dopisnik ND Vijesti, član redakcije Monitora. Živi i radi u Beranama. Rođen u Beranama 1962. Diplomirao žurnalistiku na Fakultetu političkih nauka u  Sarajevu. Magistrirao na Fakultetu političkih nauka u Beogradu na odsjeku Sociologija kulture. Usavršavao istraživačko novinarstvo u SAD. Bio je član redakcija BIRN-a,dnevnog lista Republika, agencije MINA, Onogošta, Polja... Vršilac je dužnosti direktora Lokalnog javnog emitera Radio Berane...


Sead Sadiković

Rodjen u Bijelom Polju oktobra 1964. Dvadeset pet godina bavi se novinarstvom. Pisao za BiH Dane, Radio Slobodna Evropa, Monitor, Liberal, BIRN... Osvajao prve nagrade za radio i TV reportaže na medjunarodnim festivalima u Novom Sadu, Somboru, Pragu (Prva nagrada Svjetskog servisa RFE). Takođe i za istraživačko novinarstvo  Delegacija EU u Podgorici, Ambasada SAD (podjela nagrade), Godišnja nagrada Duško Jovanović). Po zvanju inženjer elektronike. Osudjivan (po krivičnoj prijavi sa obavezom da plati 1 euro zamjeniku direktroa ANB zbog serije tekstova o narko kriminalu u nedjeljniku Monitor. Nije platio. pomilovao ga Predsjednik Države) Otac dvoje djece. Novinar i urednik u TV Vijesti od 2008.


Žarko Vujović

Rođen 1965. godine na Cetinju, gdje je završio srednju školu. Radio kao novinar u radiju Antena M, a novinarstvom se bavi od 2001. godine (Radio Svetigora, dnevni list Republika, dopisnik Blic, Sport i LUDUS. Živi na Cetinju.


Milan Žugić

Urednik agencije MINA.


Predrag Milić

Rođen 11. aprila 1972. u Podgorici, a novinarstvom se bavi od 1992. godine. Od 2003. godine radi kao dopisnik agencije The Associated Press iz Crne Gore, a od 2016. i kao novinar Glasa Amerike. Bio je novinar, urednik i direktor Omladinskih Grafita, a sarađivao je i sa brojnim medijima iz Crne Gore, regiona i svijeta, među kojima su Telegraph, Nouvel Observateur, FAZ, GQ, Antena M, Blic itd.


Bojan Terzić

Jedan od osnivača Festivala uličnih performera “InArt”, urednik na TV Atlas, član redakcije radio Antena , Radio 98, Radio D. Rođen 1976.godine. Završio Pravni fakultet.